Trijntje Oosterhuis

Oud-deelneemster Trijntje Oosterhuis vindt het hoog tijd dat de gemeente Rotterdam het Songfestival afblaast. Volgens haar moet ja dat in tijden van corona 'niet willen riskeren'.

Article continues after the ad

Dat zei de zangeres gisteren in De Telegraaf. De grote evenementen vallen bij bosjes. Van The Passion - waar Trijntje dit jaar zélf in meespeelt - tot het EK voetbal én uiteraard ook de grote Hollywood-blockbusters, zoals Marvels Black Widow; het ene na het andere event gaat niet meer door of wordt uitgesteld. 

'Moet je niet willen'

Logisch, vindt Trijntje. Volgens haar mag het Songfestival gewoonweg niet doorgaan, "hoe moeilijk dat ook is". "Ik zou echt zeggen: cancelen, want dat is natuurlijk echt de goden verzoeken." Het officiële besluit om het liedjesfestijn te cancelen, uit te stellen óf mogelijk zonder publiek te organiseren, is nog altijd niet genomen. "Ik heb echt te doen met de burgemeester van Rotterdam."

Besluit

Burgemeester Aboutaleb liet eerder weten dat hij pas in april een definitief besluit zou nemen, maar de ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan zó snel, dat het nieuws van een paar uur geleden al hopeloos achterhaald aanvoelt. Gisteren liet de officiële Eurovisie organisatie overigens al weten dat er momenteel druk overleg wordt gevoerd tussen andere organisaties en deelnemende landen. Verwacht dus mogelijk vandaag al een besluit. Een verdrietig, maar noodzakelijk besluit waar je waarschijnlijk tissues voor nodig hebt!