Je kon er op wachten: iemand vond het een goed idee om geblinddoekt in de auto te stappen. Met alle voorspelbare gevolgen van dien!

Bijwerking

Eind vorig jaar ging Bird Box in première bij Netflix. In deze postapocalyptische horrorfilm slaat een alleenstaande moeder (gespeeld door Sandra Bullock) geblinddoekt op de vlucht voor mysterieuze monsters die letterlijk met blikken kunnen doden. De film had echter een vreemde bijwerking: talloze mensen plaatsen filmpjes online waarin ze geblinddoekt de mafste capriolen uithalen. De Bird Box Challenge was geboren… en beleefde onlangs een triest dieptepunt!

Article continues after the ad

 

Gezond verstand

Ondanks waarschuwingen van Netflix om je gezonde verstand te gebruiken, vond een zeventienjarig meisje uit Utah het een goed idee om geblinddoekt achter het stuur te kruipen. Niet verrassend eindigde het avontuur al snel bij een aanrijding. Geluk bij een ongeluk is dat er volgens de lokale politie niemand gewond is geraakt bij het ongeluk. Daarmee is de vrienden en familie van het onnozele wicht een beschamende begrafenisrede bespaard gebleven: ‘Vandaag zijn we bijeen gekomen om Ellen te begraven, zij is overleden na haar deelname aan de Bird Box-challenge.’ Kom op, mensen. Zo goed was die film nou ook weer niet!