De Transformers-films staan bekend om hun actie, explosies en spektakel. De spin-off Bumblebee pakt het iets subtieler aan.

Article continues after the ad

Voorproefje

Eind deze maand verschijnt Transformers: The Last Knight en afgaande op de trailers wordt dat weer net zo’n explosieve actiekraker als zijn voorgangers. Maar de Transformers hebben ook een andere kant. In een volgend jaar te verschijnen spin-off staat de geliefde autobot Bumblebee centraal. Producent Lorenzo di Bonaventura gaf in een interview alvast een voorproefje van wat we kunnen verwachten.

Iron Giant

In een gesprek met Collider onthulde hij: “Bumblebee speelt zich af in 1985, de tijd van de eerste generatie Transformers. Maar deze spin-off verschilt enorm van de eerdere films. Er zitten minder robots in, maar daardoor leren we ze wel beter kennen. Het doet me een beetje denken aan The Iron Giant: een klein persoonlijk verhaal, dat toch groots aanvoelt.”

Ontroerend

Om dat te bereiken is Travis Knight aangetrokken. Hij regisseerde eerder de oogstrelende animatiefilm Kubo and the Two Strings. Di Bonaventura vertelt over hem: “Je kunt niet met Michael Bay concurreren. Dat verlies je. En ik denk dat je het publiek ook iets anders moet geven om de reeks boeiend te houden. Ze krijgen nu een complex en ontroerend verhaal. Ik denk dat Optimus Prime best jaloers is op deze film.”