Het is einde oefening voor de huidige Transformers-reeks. Studio Paramount veegt het overgebleven schroot bij elkaar en smijt ’t zonder pardon de kliko in. Deel 7 is officieel geschrapt van hun releaselijst.

Article continues after the ad

Einde

De huidige reeks stopt na de Bumblebee spin-off (nummertje 6), die voor december op de planning staat. Daarna is het schluss voor Michael Bay en zijn blikkerige Autobots. Een besluit wat overigens niet uit de lucht komt vallen: er doen al geruime tijd geruchten dat Transformers een reboot zal krijgen.

Helemaal dood is de franchise dus nog niet. Toch is nog niets definitief, want een officiële aankondiging blijft (vooralsnog) uit. 

But why?

Waarom stoppen? Het beroerde Transformers: The Last Knight was in vele opzichten een teleurstelling. De film wist, naar Transformers-maatstaven, aanzienlijk minder mensen naar de bioscoopzalen te trekken. Ook de critici liepen niet warm. The Last Knight wist met moeite een 17 procent score te noteren op Rotten Tomatoes - een verzamelwebsite voor recensies. Ook regisseur Bay was niet te porren voor nóg een deel.