Beau van Erven Dorens, BEAU

De feestdagen worden dit jaar niet groots gevierd, maar het kerstgevoel is eigenlijk sterker dan ooit. Daar spelen de kerstcommercials van de supermarkten dit jaar extra op in. De gasten van Beau waren gisteravond tot tranen geroerd door de Nederlandse en internationale reclames.

Acteur Harry Piekema, televisierecensente Angela de Jong en commercial-regisseur Ismael ten Heuvel zitten aan tafel. Die laatste heeft voor een heerlijke tranentrekken van een Plus-reclame gezorgd.

‘Spot on’

Beau van Erven Dorens pakt de zakdoeken erbij na het zien van de reclame: “Ja, ik had hem wel hoor. Spot on.”

Article continues after the ad

De regisseur zegt over zijn eigen productie: “Ik dacht dit jaar, laten we het een beetje luchtig houden. Geen komedie, want dat past niet bij kerst, maar niet al te zwaar.”

Eenzame opa

Angela heeft ook een fragment meegenomen, eentje uit Duitsland die wel wat zwaarder is.

“Kan iemand deze zakdoeken even doorgeven aan Wouter?”, grapt Beau. Verslaggever Wouter de Winther kreeg namelijk traanoogjes na het zien van de reclame. “Jij ging hé? Ik zag het aan je”, zegt de presentator.

Ismael reageert ook op de tranentrekker uit 2015: “Het is natuurlijk een mooi verhaal om je eigen dood in scène te zetten om zo je familie weer bij elkaar te krijgen.” Angela zegt daarop: “Dit jaar had ‘ie denk ik niet gekund.”

Er zijn ook een hoop reclamespotjes die wij niét meer willen zien. Dit is onze lijst van de verschrikkelijkste reclames van 2020.

Beau zie je elke werkdag om 22:00 uur op RTL4. Volgend jaar is hij op de zondagavond te zien, als Eva Jinek het stokje weer overneemt.