Trailer True Detective Seizoen 3
Trailer True Detective Seizoen 3

De eerste volledige trailer voor True Detective seizoen 3 laat zien dat de serie zich wil revancheren voor het matig ontvangen tweede seizoen. Eind augustus verscheen al een teasertrailer maar die gaf nog weinig weg. Deze volledige trailer laat echter zien dat het duistere onheilspellende sfeertje van het eerste seizoen weer helemaal terug is.


Lugubere rituele moord

Na het juichend ontvangen grimmige eerste seizoen uit 2014, waarin Woody Harrelson en Matthew McConaughey een lugubere rituele moord onderzoeken, maakte het tweede seizoen in 2015 beduidend minder indruk. Colin Farrell en Vince Vaughn bleken niet te kunnen tippen aan hun voorgangers. Het doorgaan van een derde seizoen hing lang af van de beschikbaarheid van schrijver Nic Pizzolatto. Toen die eindelijk weer tijd had begon HBO meteen met de voorbereidingen voor een derde seizoen.


Na een Oscar straks ook een Emmy?

Met Mahershala Ali haalde HBO vervolgens een hoofdrolspeler binnen die in tegenstelling tot Colin Farrell en Vince Vaughn wél de vergelijking met Woody Harrelson en Matthew McConaughey kan doorstaan. Zijn Oscar voor Moonlight stond nog fonkelnieuw op de schoorsteen te glimmen toen de zender hem in 2017 vastlegde voor de hoofdrol.

Article continues after the ad

De ook van House of Cards en Luke Cage bekende acteur speelt in True Detective Seizoen 3 de rol van detective Wayne Hays. Hij onderzoekt een zaak rond twee vermiste kinderen, die een onverwacht lange nasleep krijgt. De serie speelt zich namelijk af over een periode van 30 jaar.

 

De grote Mahershala Ali-show

De andere hoofdrol in True Detective Seizoen 3 is voor Stephen Dorff (Blade, Terminator 3), die Hays’ collega-detective Roland West speelt. Afgaande op deze trailer wordt dit nieuwe seizoen van de grimmige misdaadserie vooral één grote Mahershala Ali-show, en daar is helemaal niets mis mee.

True Detective Seizoen 3 is vanaf 13 januari te zien op HBO, dus vermoedelijk kunnen we de afleveringen steeds een dag later zien op Ziggo.