De film BlacKkKlansman van regisseur Spike Lee kreeg na haar wereldpremière op het filmfestival van Cannes maandag 14 mei een tien minuten durende staande ovatie. De film vertelt het bizarre waargebeurde verhaal van een Afro-Amerikaanse agent die erin slaagt om te infiltreren in de Ku Klux Klan. Get Out-regisseur Jordan Peele en producent Jason Blum traden op als producenten van de film, dus dan weet je wel dat het goed zit. En wij hebben hier de trailer!

Article continues after the ad

Denzel Junior gaat zijn vader achterna

Spike Lee’s laatste hit dateert alweer van twaalf jaar geleden. Dit was de actiethriller Inside Man met in de hoofdrol Denzel Washington. En laat diens zoon John David Washington nou net toevallig de hoofdrol spelen in BlacKkKlansman! Je kent John David misschien al van Dwayne Johnson’s tv-serie Ballers waarin hij de moeilijk in bedwang te houden footballer Ricky Jerret speelt. In BlacKkKlansman zijn trouwens ook grote rollen weggelegd voor Adam Driver en Topher Grace.

Grove taal

Ook al valt er veel te lachen in BlacKkKlansman, toch schijnt het einde van de film er stevig in te hakken. Lee heeft namelijk beelden in zijn film verwerkt van de beruchte rellen in Charlottesville, waar neonazi's in augustus 2017 onrust kwamen stoken met dodelijke gevolgen. Toen Spike Lee op een persconferentie zijn film verder uitlegde nam hij zoals gewoonlijk geen blad voor de mond. In een vijf minuten durende woeste uithaal naar president Trump noemde hij de oranje mafkees in het Witte Huis nergens bij naam maar noemde hij hem alleen steeds "That M*th*rf*ck*r".

This is How We Do it

Toch was er na afloop nog tijd voor een feestje waarbij Lee, Washington en Driver samen met Donald Glover lieten zien hoe het gedaan wordt op de tonen van Montell Jordan’s tijdloze nineties-klassieker.