Gerard Butler brak zo stoer door met zijn rol als Leonidas in 300, maar sindsdien is de breedgeschouderde Schot een beetje de nieuwe Nicolas Cage. Als hij in een film zit weet je bijna zeker dat het een lompe actieknaller is van het type dat vroeger rechtstreeks de bioscopen passeerde op weg naar de videotheek. Maar wat kijken ze lekker weg! In zijn nieuwste thriller Hunter Killer moet Gerard voor de verandering eens niet de Amerikaanse president maar de Russische president zien te redden. Check die trailer!

Article continues after the ad

Duikbootkapitein

Fans die hoopten dat Hunter Killer een spin-off van de Terminator-films zou zijn moeten we teleurstellen. De film heeft namelijk niets te maken met de gelijknamige moordrobots uit de populaire science fiction-franchise. In Hunter Killer speelt Butler een duikbootkapitein die met zijn onderzeeër van het type Hunter Killer (vandaar die naam) de ijskoude wateren van de Russische Barentszzee trotseert. Daar moet hij samenwerken met Navy Seals om de president van Rusland te redden. Want nu de Amerikanen ineens zulke goede vriendjes zijn met de Russen zijn ze niet alleen niet langer elkaars vijanden in de films, ze snellen elkaar nu zelfs te hulp.

Michael Nyqvist in één van zijn laatste rollen

Ook Gary Oldman en Common zijn te zien in de actiethriller, die gebaseerd is op het boek Firing Point van schrijvers Don Keith en George Wallace. De Zweedse acteur Michael Nyqvist, die vorig jaar op 56-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van longkanker, is te zien in één van zijn laatste rollen.

Deze actiethriller is afkomstig van dezelfde producenten met wie Gerard Butler ook al Olympus Has Fallen en London Has Fallen maakte. Fans weten wat hun te wachten staat dus. Hunter Killer vaart vanaf 25 oktober Nederlandse wateren binnen.