Tom Hanks in Greyhound

Het is alweer een tijdje geleden dat we Tom Hanks zagen in een onvervalste Tweede Wereldoorlog-film. Saving Private Ryan van 22 jaar terug om precies te zijn. Nu trekt de acteerlegende weer ten strijde in Greyhound!

Article continues after the ad

En de eerste trailer is nu uit! Hierin zien we hoe de aardigste acteur ever in de huid kruipt van de kapitein van een Amerikaanse torpedoboot, Lieutenant Commander Ernest Krause.


Waar gaat Greyhound over?

In Greyhound - gebaseerd op waargebeurde verhalen - neemt Hanks' kapitein het samen met de geallieerden op tegen een stel Duitse U-Boats, anno 1942. De eerste beelden zien er enorm spectaculair uit en beloven een soort zeeslag on steroids. Leuke bijkomstigheid: Hanks speelt niet alleen de hoofdrol, maar schreef óók het script. Wat een baas!


Saving Private Ryan

Hanks keert dus weer terug naar het front. En dat doet ons natuurlijk meteen denken aan Steven Spielbergs epische Tweede Wereldoorlog-film Saving Private Ryan, waarin Hanks uiteraard een glansrol speelt als kapitein Miller. Goed nieuws voor iedereen die deze klassieker nog niet heeft gezien óf gewoon nóg een keertje wil kijken: Saving Private Ryan staat sinds deze week op Netflix


Greyhound draait vanaf 7 mei in de bioscopen!