Matt Groening maakte zichzelf onsterfelijk met The Simpsons, maar hij rust niet op zijn lauweren. Zijn nieuwste serie, Disenchantment, verschijnt binnenkort op Netflix!

Article continues after the ad

Groenings bekendste werk is natuurlijk The Simpsons. Deze mateloos populaire cartoon loopt al sinds 1989 en is sinds kort de langstlopende tv-serie ooit! Fijnproevers kennen natuurlijk ook Groenings minder populaire creatie: de sciencefictioncomedy Futurama.

In 2016 onderhandelden Groening en Netflix al over de nieuwe serie, minstens twee seizoen zou krijgen. Het eerste komt er in elk geval aan!

Dorstige prinses

De serie draait om de prinses Bean. Deze jongedame is een zware alcoholiste, en kan maar niet voldoen aan het ideaalbeeld van een prinses. Haar huiself Elfo probeert haar te behoeden voor het verderf, maar wordt gedwarsboomd door de gemene Luci; Beans ‘innerlijke demoon’.

De stem van Bean wordt ingesproken door Abbi Jacobson, die tot voor kort in Broad City speelde. Ook speelde ze een hoofdrol in het drugsdrama 6 Balloons, met Dave Franco. Nat Faxon (binnenkort te zien in Father Of The Year) speelt de rol van Beans elfenvriend Elfo. De komiek Eric Andre speelt Luci: Bean’s persoonlijke demoon die haar van het rechte pad afhoudt.

The Simpsons + Game Of Thrones?

Stemacteur John DiMaggio (Bender uit Futurama) spreekt de stem in van Bean’s vader. De koning vindt (terecht!) dat de prinses er maar een puinzooi van maakt, en laat dit regelmatig aan haar weten!

Volgens DiMaggio lijkt Disenchantment op een kruising tussen The Simpsons én Game Of Thrones! Dat klinkt niet verkeerd: sowieso moeten we nog even wachten op onze favoriete fantasyserie, en... een beetje humor kan nooit kwaad!

Het eerste seizoen van Disenchantment bestaat uit tien afleveringen. De serie is vanaf 17 augustus te zien op Netflix.