The Reckoning Horrorfilm 2021

Volgende maand gaat The Reckoning in première. En zo te zien mogen griezelfans deze horrorfilm van regisseur Neil Marshall (The Descent) niet missen!

Hekserij

The Reckoning speelt zich af in het door de pest geplaagde Engeland van de zeventiende eeuw. De jonge weduwe Evelyn staat er kort na de dood van haar echtgenoot alleen voor. Tot overmaat van ramp wordt ze door haar huisbaas beschuldigd van hekserij. Ze wordt gevangen genomen door Judge Moorcroft, een meedogenloze heksenjager die haar aan de gruwelijkste beproevingen blootstelt. Maar het lijkt erop dat haar kwelgeest hiermee een duistere kracht in Evelyn doet ontwaken…
 


Filmprijzen

The Reckoning was al te zien op verschillende festivals en daar werd de film overladen met prijzen. De teller staat inmiddels op niet minder dan 31 awards, waaronder voor beste film, beste regisseur en beste hoofdrolspeelster (Charlotte Kirk, bekend uit Ocean’s Eight).

Article continues after the ad

Van de regisseur van Game of Thrones

Helemaal verbazen doet ons dat ook weer niet: in de regiestoel zat namelijk niemand minder dan Neil Marshall. Hij tekende onder meer voor de horrorhit The Descent, die we eerder nog uitriepen tot een van de beste horrorfilms van deze eeuw. Daarnaast regisseerde hij enkele van de bloederigste Game of Thrones-afleveringen. Het lijkt er dus op dat de Britse filmmaker weer stevig in het zadel zit na zijn geflopte reboot van Hellboy. Welkom terug, Neil!

The Reckoning gaat op 5 februari in première in de Verenigde Staten. We gaan er vanuit dat het niet lang duurt voordat deze grimmige horrorfilm zijn weg vindt naar ons land.