Hoe neem je het op tegen iemand die al lang dood is, maar je nog elke dag kwelt? Lily James zoekt uit wat er met de eerste vrouw van haar echtgenoot is gebeurd, in de nieuwe Netflix-thriller Rebecca.

In Rebecca wordt een jongedame smoorverliefd op de steenrijke, charmante Maxim de Winter. Het stel trouwt halsoverkop, maar als het duo intrekt op het landgoed van De Winter blijkt hij een jonge weduwnaar te zijn. Hoewel zijn eerste vrouw Rebecca overleden is, ademt het huis haar aanwezigheid en wordt de jonge bruid constant aan haar herinnerd. Radeloos wordt ze ervan, en Maxim vertelt het liefst helemaal niets over zijn overleden vrouw…

De geest van de overleden echtgenote zorgt voor enorm veel spanning in het kersverse huwelijk als de bruid probeert te ontdekken wie haar voorganger precies was én wat er met haar gebeurd is.

Article continues after the ad

Rebecca op Netflix

De romantische thriller is een remake van de gelijknamige film van Alfred Hitchcock, uit 1940. In de moderne versie zien we Lily James (Downton Abbey) als Mrs. De Winter, Armie Hammer als Maxim De Winter en Kristin Scott-Thomas als de bittere huishoudster Mrs. Danvers.

Rebecca is vanaf 21 oktober te zien op Netflix.