Jennifer Connelly en Daveed Diggs in Snowpiercer

Vorig jaar werd bekend dat er een televisieserie van Snowpiercer in de maak was, gebaseerd op de gelijknamige sciencefictionkraker van Oscarwinnaar Bong Joon-Ho (Parasite). Hierin is de aarde onbewoonbaar geworden door klimaatverandering. De laatste overlevenden proberen een bestaan op te bouwen in de Snowpiercer, een sneltrein die constant in beweging is. Maar de wagons veranderen in een slagveld wanneer er een bloederige machtsstrijd losbarst tussen de straatarme reizigers en de welgestelde elite. Dit weekend verscheen een nieuwe trailer!
 


Oscarwinnaar

Snowpiercer uit 2013 was gezegend met een indrukwekkende cast, waaronder Chris Evans (Avengers: Endgame), Tilda Swinton (Suspiria) en John Hurt (Alien). Gelukkig heeft deze televisieserie ook genoeg talent aan boord! Zo zijn er belangrijke rollen weggelegd voor Oscarwinnaar Jennifer Connelly (Requiem for a Dream), Daveed Diggs (Black-Ish) en Sean Bean (Game of Thrones).

Retourtje

Ook veelbelovend: de bedenker van de serie tekende eerder voor de sciencefictionhit Orphan Black. De Amerikaanse tv-zender TNT heeft er in ieder geval vertrouwen in: Snowpiercer is nu al verlengd met een tweede seizoen. Dat wordt dus een retourtje!

Article continues after the ad

Snowpiercer verschijnt in mei op Netflix.