Nocturnal Animals viel al in de prijzen en gaat serieus meedoen om de gouden beeldjes in februari. Hier is de eerste officiële trailer.

Article continues after the ad

Altijd raak

Modeontwerper Tom Ford debuteerde in 2009 als regisseur en scenarioschrijver met de hitfilm A Single Man, die meteen voor een Oscar werd genomineerd. Daarna werd het even heel stil, maar blijkbaar wil Ford pas ergens aan beginnen als hij zeker weet dat het een klapper wordt. Zijn tweede film Nocturnal Animals, zeven jaar later dus, won in Venetië al de Grand Jury Prize en wordt door "iedereen" getipt als kanshebber voor de Oscars.

Onheilspellende thriller

Pathé omschrijft Nocturnal Animals als een onheilspellende thriller "die de scheidslijnen verkent tussen liefde en wreedheid, tussen wraak en verlossing". Hoofdrolspeelster Susan (Amy Adams) heeft haar ex (Jake Gyllenhaal) ooit iets vreselijks aangedaan, en is bang voor wraak nu hij een gewelddadige thriller heeft geschreven die aan Susan is opgedragen. Verder geeft de trailer weinig weg van het verhaal en is het vooral een sfeerverslag. Geen spoilers dus, zo zien we ze graag.

Nocturnal Animals gaat op 1 december in Nederland in première.