Netflix komt binnenkort met een serie waar een vreemd luchtje aan zit! Parfum is een nieuwe versie van Perfume: The Story Of A Murderer!

De Duitse serie is (losjes) gebaseerd op het boek Het Parfum van Patrick Süskind. In 2006 verscheen er al een spannende speelfilm over het boek, genaamd Perfume: The Story Of A Murderer. Deze versie bleef een stuk dichter bij het originele verhaal.

Article continues after the ad

 

Parfum draait (natuurlijk!) nog steeds om geuren, maar het verhaal is overgezet naar de moderne tijd. Het lijkt er zelfs op dat de moordenaar in de serie zich laat inspireren door de gevaarlijke Jean-Baptiste Grenouille uit het boek!
 

Parfum

In de serie onderzoekt een jonge profiler (Friederike Becht) een bizarre moordzaak. Een vrouw is om het leven gebracht en al haar geurklieren zijn verwijderd. Al snel komt er een verdacht groepje in beeld: jeugdvrienden die vroeger in een ‘geurclubje’ zaten, waarin ze de meest exotische geuren probeerden te creëren. Eén van deze vreemde snuiters zit waarschijnlijk achter de moord, dus het wantrouwen tussen de oude vrienden bereikt een kookpunt!
 

 

Het verhaal wijkt dus behoorlijk af van het boek en de speelfilm, maar in de basis is Parfum hetzelfde: een misdadiger wil andere mensen met krachtige geuren zijn wil opleggen. Parfum is de tweede Duitse serie in korte tijd die vrij prominent wordt aangekondigd door Netflix. De andere was het Stranger Things-achtige DARK. Parfum loopt momenteel ook op de Duitse zender ZDFNeo.
 

De zes afleveringen van Parfum zijn vanaf 21 december te zien op Netflix.