Wat is er met die lieve leuke Muppets gebeurd? De trailer voor de nieuwe Muppets-film The Happytime Murders is uit en het filmpje is uiterst ongeschikt voor jeugdige kijkers! De film zal ongetwijfeld een hele dikke 16 jaar en ouder Kijkwijzer gaan krijgen, want de trailer alleen al zit vol met seksende poppen, grof geweld en een snuivende Melissa McCarthy. Wat is hier aan de hand???

Article continues after the ad

De zoon van Henson himself

Natuurlijk is The Happytime Murders geen officiële Muppets-film, maar toch is de film afkomstig uit dezelfde stal. Regisseur van deze zwarte komedie is namelijk Brian Henson, de zoon van Muppets-bedenker Jim Henson. En deze Henson Jr. heeft zelf al meerdere Muppets-films geregisseerd, zoals Muppet Treasure Island en The Muppet Christmas Carol. The Happytime Murders was zo'n film waarvan al jarenlang geruchten gingen dat die er zou komen, maar heel Hollywood dacht dat het te gewaagd zou zijn. Alleen nu is de film er dus zowaar?!

Mix tussen Bright en Roger Rabbit

Zoals Bright laatst een wereld liet zien waarin mensen en aliens naast elkaar leven, krijgen we in The Happytime Murders een samenleving voorgeschoteld waarin mens en muppet hand in hand gaan. Melissa McCarthy speelt een politiedetective en haar naaste collega is een pop. Samen moeten ze in de onderwereld van L.A. infiltreren, en ook die blijkt bevolkt met Muppets. Kort door de bocht laat de film zich beschrijven als een mix tussen Bright en Who Framed Roger Rabbit, maar dan met seks, drugs en volop geweld.

De eerste trailer gaat nog te veel voor het schok-effect om te bepalen of dit hilarisch gaat worden of niet. Maar we kunnen het deze zomer zelf zien aangezien The Happytime Murders vanaf 16 augustus ook de Nederlandse bioscopen onveilig gaat maken.