Over een paar weken verschijnt Tidelands op Netflix, een bovennatuurlijke serie over een kustdorpje dat bewoond wordt door mysterieuze wezens.

Vloek

In Tidelands keert ex-gedetineerde Cal McTeer terug naar het vissersdorpje waar ze is opgegroeid. Net als ze haar leven weer op de rails denkt te hebben, spoelt er een lijk aan op het strand. Dit zet een reeks gebeurtenissen in gang die de bewoners van het plaatsje in een heel ander daglicht zetten. En ook Cal blijkt niet veilig voor de vloek die het dorpje al eeuwen in de greep houdt!

Article continues after the ad

 

Sirene

Series over vampiers zijn er al genoeg op Netflix. Tidelands gooit het over een andere boeg door een ras te introduceren dat half mens en half sirene is. Sirenes zijn halfgodinnen uit de Griekse mythologie die schippers de dood in lokten met hun verleidelijke gezang. Ondanks de originele insteek, doet de sfeer van de trailer ons wel denken aan series als True Blood. Maar nu die serie alweer bijna vijf jaar van de buis is, wordt het eigenlijk wel weer tijd voor een lekker duistere thriller-reeks vol bovennatuurlijke creaturen. Voeg daarbij de fraaie Australische setting en we hebben weer iets om naar uit te kijken komende winter!

Tidelands is vanaf 14 december te zien bij Netflix.