In Unbreakable en Split ontdekten we dat superhelden en -schurken écht bestaan. In de trailer van Glass nemen ze het tegen elkaar op! Superheldenhorror, met Samuel L. Jackson, Bruce Willis en James McAvoy!

Article continues after the ad

In Glass verbindt regisseur M. Night Shyamalan de verhaallijnen van zijn superheldenthriller Unbreakable (2000) en de horrorfilm Split (2016).

In Unbreakable ontdekt David Dunn (Bruce Willis) dat hij onkwetsbaar is, als hij een gigantisch treinongeluk overleeft. De vreemde vogel Mr. Glass (Samuel L. Jackson) vindt David erg interessant, en moedigt hem aan om zich te gedragen als superheld. 

Met wie spreek ik?

In Split is Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) een man met maar liefst 23 verschillende persoonlijkheden. Als ze allemaal aan bod zijn gekomen, gebeurt er iets vreemds met zijn lichaam: Kevin wordt supersterk (én compleet gestoord!). De mysterieuze Glass kwam ook even om de hoek kijken, en bond Split en Unbreakable netjes aan elkaar.

Unbreakable en Split waren allebei grote hits voor regisseur M. Night Shyalaman. In de trailer zien we David, Kevin én Mr. Glass in een inrichting. Superhelden (en -schurken) bestaan helemaal niet, en de psychiaters proberen die rare ideeën vlug uit hun hoofd te praten.

Glass lijkt de onbreekbare David en de woeste Kevin eindelijk te hebben waar hij wil: samen in hetzelfde gebouw! Dit wordt voor heel veel medewerkers van de kliniek géén leuk verhaal!

Naast Jackson, Willis en McAvoy keren meer personages uit Unbreakable en Split terug. Ana Taylor-Joy is wederom Casey Cooke: een van de weinigen die een aanvaring met Kevins ‘Beast’ overleefden.

Glass draait begin januari 2019 in de bioscoop.