Raya and the Last Dragon Disney animatiefilm

Disney komt eindelijk met de officiële trailer voor Raya and the Last Dragon! In deze animatiefilm horen we Kelly Marie Tran als Raya, die probeert de vrede te herstellen door de laatste draak te vinden.

Waar gaat Raya and the Last Dragon over?

Lang geleden leefden mensen en draken in harmonie samen. Maar toen een kwade kracht het land bedreigde, offerden de draken zich op om de mensheid te redden. Nu, 500 jaar later, is datzelfde kwaad teruggekeerd… Het is aan Raya om de legendarische laatste draak op te sporen in de hoop dat deze het gebroken land en de verdeelde mensen kan redden. Tijdens haar reis leert Raya echter dat er meer dan een draak nodig is om de wereld te redden. Kijk maar eens naar de trailer:

Article continues after the ad

Van de makers van Frozen en Moana

De hoofdrol in Raya and the Last Dragon is zoals gezegd weggelegd voor Kelly Marie Tran, die je kunt kennen van Star Wars: The Last Jedi. De film wordt geregisseerd door Paul Briggs (Frozen 2), Dean Wellins (Moana) en John Ripa (Big Hero 6). Het script is geschreven door Adele Lim (Crazy Rich Asians) en Qui Nguyen.

Releasedatum Raya and the Last Dragon

Met deze klinkende namen en een toffe trailer hebben wij stiekem al best wel wat vertrouwen in de 59ste film van Walt Disney Animation Studios! Helaas moeten we nog wel even wachten op het eindresultaat… Raya and the Last Dragon draait namelijk vanaf 12 maart 2021 in de bioscoop. De film verschijnt dus niet net als Soul direct op streamingdienst Disney+.

Nu al zin in wat fijne Disney-content? We vertellen je elke maand wat de beste films en de beste series op Disney+ zijn!