Na zeven jaar krijgt de uitstekende thriller The Girl With The Dragon Tattoo eindelijk een sequel. Claire Foy en Sylvia Hoeks staan elkaar naar het leven in de nieuwe trailer!

Article continues after the ad

Lisbeth Salander (Claire Foy) straft mannen die hun vrouwen mishandelen op hardhandige wijze. Onderzoeksjournalist Mikael Blomkvist (Sverrir Gudnarsson) zit ondertussen op de schopstoel bij het tijdschrift Millennium, en kan wel een mooie scoop gebruiken. Salander en Blomkvist bundelen hun krachten om een geheimzinnige organisatie te ontmaskeren.

The Girl In The Spider’s Web is een sequel op het succesvolle The Girl With The Dragon Tattoo, uit 2011. De films zijn gebaseerd op de Millennium-boeken van de Zweedse auteur Stieg Larsson. Larsson schreef drie boeken, die uitgebracht werden nadat hij in 2004 overleed.

Reboot

The Girl In The Spider’s Web is het vierde deel in de Millennium-reeks, en geschreven door David Lagercrantz. Eigenlijk worden er dus twee boeken overgeslagen. Naar verluidt waren er grote problemen met het script voor een tweede film (gebaseerd op Larssons The Girl Who Played With Fire) en besloot men daarom tot een reboot.

De cast is ten opzichte van The Girl With The Dragon Tattoo totaal veranderd. Rooney Mara, Daniel Craig en Christopher Plummer werden gedumpt; de nieuwe hoofdrolspelers zijn Claire Foy, Sverrir Gudnarsson en… de Nederlandse Sylvia Hoeks! Net als in Blade Runner 2049 speelt ze wederom een harde tante.

The Girl In The Spider’s Web wordt op 25 oktober verwacht in de Nederlandse bioscopen.