Viggo Mortensen en Mahershala Ali gaan op roadtrip, door het zuiden van de Verenigde Staten. Check de eerste trailer van het drama Green Book.

Article continues after the ad

Mortensen is Tony ‘Lip’ Vallelonga, een uitsmijter uit The Bronx, die in de jaren 60 wordt ingehuurd door pianist Don Shirley (Mahershala Ali). Shirley plant een tournee door de Verenigde Staten, en is ook van plan om de gesegregeerde zuidelijke staten aan te doen. Shirley kan dus wel een bodyguard gebruiken!

Het duo maakt gebruik van een ‘groen boekje’ om de route te plannen. Hierin staan alle restaurants en hotels die veilig zijn voor zwarte Amerikanen. Onderweg raken Tony en Don bevriend met elkaar, en leren ze elkaars problemen beter begrijpen.

Mahershala Ali won in 2016 de Oscar voor Beste Bijrol, als Juan in Moonlight. Bij het grote publiek werd hij bekender door hoofdrollen in The 4400, House Of Cards en Luke Cage. Mortensen werd beroemd als Aragorn in de The Lord Of The Rings-trilogie, en had mooie rollen in o.a. The Road en Eastern Promises.

Oscarseizoen

Green Book is geregisseerd door Peter Farrelly, die vooral bekend werd met melige comedy’s als Dumb & Dumber, Kingpin en There’s Something About Mary.

De film gaat in september in première op het filmfestival van Toronto. Wanneer hij in Nederland te zien is, is nog niet bekend. Universal Pictures lijkt hiermee op de Oscars te mikken, en op basis van de trailer kunnen ze best hoge ogen gooien.