Altijd al willen weten hoe zuster Ratched uit One Flew Over The Cuckoo’s Nest zo’n vreselijk mens werd? Check de trailer van Ratched: Netflix’ nieuwe horrordrama!

De sadistische hoofdzuster Ratched is een soort omgekeerde Mary Poppins. In plaats van vreugde brengt ze strenge tucht, ook omdat ze de psychiatrisch patiënten op wrede wijze onder de duim houdt. Dat deed ze in One Flew Over The Cuckoo’s Nest, tenminste.

In Ratched leren we dit vreselijke personage beter kennen, en zien we hoe ze van een legerzuster verandert in de beruchte tiran uit de hitfilm met Jack Nicholson.

Article continues after the ad

In de trailer zien we dat Mildred Ratched vroeger ook al niet helemaal spoorde, als ze haar collega’s bedreigt en patiënten mishandelt. Daarnaast heeft ze nogal... onconventionele manieren om hopeloze gevallen 'te helpen'.

Nurse Ratched

Ratched is bedacht door Ryan Murphy, die je waarschijnlijk kent als het brein achter American Horror Story en Glee. Murphy werd aangetrokken door Netflix, en bedacht voor het streamingplatform nieuwe series als Hollywood en The Politician.

Dat Sarah Paulson de hoofdrol van zuster Mildred Ratched speelt is niet écht verrassend. Paulson speelde mee in elk seizoen van American Horror Story, en regisseerde zelfs een aflevering van Murphy’s horrorserie.

Ratched is vanaf 18 september te zien op Netflix.