Source
HBO

Spring op je magische ijsbeer en bedenk alvast wat vragen voor je alethiometer! Check de trailer van het tweede seizoen His Dark Materials!

His Dark Materials draait om Lyra Belacqua, die samen met haar demonenvriendje tussen verschillende dimensies reist. In deze wereld heeft elk mens zijn eigen ‘demoon’: een geest die eruitziet als een dier. Mens en demoon zijn nauw met elkaar verbonden en de één kan niet zonder de ander. De kerk wil dit natuurlijk tóch proberen en doet allerlei vreemde experimenten op kinderen om ze van de vreemde wezens te scheiden.

Lyra (Dafne Keen) ontdekt dat haar vader, de wetenschapper Lord Asriel (James McAvoy) zijn eigen redenen heeft om onderzoek te doen naar demonen. Aan het einde van het eerste seizoen dook hij naar een andere dimensie, terwijl Lyra en haar vrienden vochten tegen de meedogenloze Mrs. Coulter (Ruth Wilson).

Article continues after the ad

His Dark Materials seizoen 2

De spannende fantasyserie werd al verlengd met een tweede seizoen vóór het eerste op televisie verscheen. Het was de bedoeling dat de tweede reeks uit acht afleveringen zou bestaan, maar door de coronacrisis konden ze één aflevering niet meer afmaken. Omdat deze episode redelijk op zichzelf staat (hij gaat over de historie van Asriel Belacqua) telt het tweede seizoen van His Dark Materials slechts zeven afleveringen.

Het is de bedoeling dat His Dark Materials in november in première gaat: dan kun je wekelijks een nieuwe aflevering zien via Ziggo Movies en Series (X)L.