George Clooney in The Midnight Sky

Acteur George Clooney leek een beetje verdwenen uit Hollywood, maar binnenkort kunnen we 'm weer bewonderen vanuit onze huiskamers: zijn Netflix Original-film The Midnight Sky verschijnt eind dit jaar en we hebben een eerste trailer voor je!

Article continues after the ad

In The Midnight Sky volgen we de eenzame, briljante wetenschapper Augustine (Clooney). Hij zit nog verschuild in het Noordpoolgebied nadat een mysterieuze apocalyps de mensheid op aarde nagenoeg volledig uitroeide. Hij moet ook voor de kleine Iris (Caoilinn Springall) zorgen; die kon aan het einde der tijden ontsnappen. Maar, belangrijker nog: astronaut Sully (Felicity Jones) is op weg naar de aarde na een ruimte-missie, niet wetende dat ze recht op haar dood afvliegt...

Einde der tijden

Augustine probeert contact te leggen met Sully en haar team. Mogelijk hebben ze een nieuwe planeet ontdekt waar de mensheid (of wat ervan over is) zich kan vestigen. Als Augustine en Iris niet snel een nieuwe satelliet fixen, kunnen ze geen contact leggen met het ruimteschip en vliegen Sully en de astronauten hun dood tegemoet. Oftewel: een race tegen de klok in sci-fi-setting!

Regisseur George Clooney

The Midnight Sky is een verfilming van de roman Good Morning, Midnight van schrijfster Lily Brooks-Dalton. Naast Jones en Clooney, die de film ook regisseerde, spelen ook Demián Bichir, Kyle Chandler en David Oyelowo rollen.

The Midnight Sky staat vanaf 23 december op Netflix.