Dirty John seizoen 2: The Betty Broderick Story

Netflix is extreem lekker bezig met ‘true crime’-series en Dirty John was vorig jaar een grote hit. Een alleenstaande vrouw (Connie Britton) viel voor de gladde praatjes van John Meehan (Eric Bana), waarna hij de controle over haar leven totaal overnam.

Het tweede seizoen gaat over een totaal nieuw geval: dat van Betty Broderick (Amanda Peet). Ze trouwt met Dan Broderick (Christian Slater) en blijft werken zodat hij een paar belangrijke diploma’s kan halen. Zodra hij een goede baan heeft, gaat hij er vandoor met een jonge secretaresse. Betty is buiten zichzelf van woede en tussen de ex-geliefden ontstaat een bittere juridische strijd, met tragische gevolgen.

Dirty John

Het tweede seizoen van Dirty John is ook gebaseerd op een waar verhaal. De rechtszaken tussen Betty en Dan Broderick waren in de jaren 80 groot nieuws in de Verenigde Staten.

Article continues after the ad

 

Een groot verschil met het eerste seizoen is dat in het verhaal van Betty en Dan beide partijen niet vrijuit gaan. Dan is een enorme eikel, maar Betty heeft zelf ook het nodige op haar kerfstok.

Dirty John: The Betty Broderick Story is deze zomer te zien op USA Network. Hopelijk verschijnt de serie kort daarna op Netflix; we gaan er wel van uit! In april verschijnt er ook veel moois op Netflix, en hier zie je wat er deze week online is gekomen; o.a. het spannende misdaaddrama Ozark.