The Hustle is een nieuwe comedyfilm met Anne Hathaway en Rebel Wilson (bekend van Pitch Perfect). Ze spelen twee professionele oplichters die hun gram halen bij mannen die op zoek zijn naar kwetsbare vrouwen. Op allerlei creatieve en vooral humoristische manieren werpen ze zichzelf in de strijd om het grote geld. 

Article continues after the ad
 

Maar dan anders

The Hustle is een remake van de comedy Dirty Rotten Scoundrels uit 1988. Deze film ging over twee mannen die de concurrentie met elkaar aangaan om vrouwen met geld hun fortuin af te troggelen.The Hustle verruilde de mannelijke hoofdrolspelers voor twee vrouwen om het geheel net even anders en meer van deze tijd te maken. Dat gender-switchen gebeurt niet vaak, maar je hebt ook What Men Want, een nieuwe versie van Nancy Meyers' comedy uit 2000: What Women Want. En natuurlijk heb je de 2016-versie van Ghostbusters met een vrouwelijk team. 

 

In de lift

The Hustle is geschreven door Jac Schaeffer, die door Marvel is gevraagd om Black Widow te schrijven. Ze is ook gevraagd voor een TV serie voor Disney Plus, en dat terwijl ze pas net bezig is. Gaat lekker dus. The Hustle-regisseur Chris Addison was eerder betrokken bij HBO's politieke satire (een briljante comedy) VeepThe Hustle staat gepland voor mei 2019.