Bridgerton Seizoen 1 op Netflix

Netflix onthulde zojuist de trailer voor het kostuumdrama Bridgerton. Het is de eerste Netflix-serie van producent Shonda Rhimes (Scandal, Grey’s Anatomy). En dat is goed te zien!

Gekostumeerde versie van Gossip Girl

De Britse adel krijgt de schrik van zijn leven als de mysterieuze Lady Whistledown een nieuwsbrief maakt, waarin hun hele hebben en houden wordt onthuld. De familie Bridgerton leeft van het ene schandaal naar het andere en hopen hun vuile was binnen te houden… Zoals deze beschrijving al duidelijk maakt belooft Bridgerton een soort gekostumeerde versie van Gossip Girl en Scandal te worden. En dat kan ook wel kloppen: de nieuwe Netflix-serie is namelijk van de bedenker van Grey's Anatomy én Scandal, Shonda Rhimes.

Van de maker van Scandal en Grey's Anatomy

Bridgerton is de eerste serie die Rhimes voor Netflix maakt, nadat ze een aantal jaar geleden een contract tekende bij de streamingdienst. Rhimes liet zich voor de serie inspireren door de gelijknamige boeken van Julia Quinn, waarop het verhaal losjes gebaseerd is. Bridgerton is vanaf 25 december te zien op Netflix. Eerst nog wat meer zien van de serie? We plaatsten eerder deze oogstrelende trailer van het kostuumdrama.

Article continues after the ad

Benieuwd wat Netflix de komende weken nog meer voor je in petto heeft? In deze lijst vind je alle nieuwe releases voor december.