De actiethriller Brawl in Cell Block 99 toont een kant van Vince Vaughn die we niet vaak zien. In de trailer sloopt hij een auto met zijn blote handen!

Article continues after the ad

In Brawl in Cell Block 99 besluit automonteur en oud-bokser Bradley (Vince Vaughn) om voor een vriend wat drugsgerelateerde klusjes op te knappen. Hij is zijn baan kwijt, en zijn vrouw bíjna, dus kiest hij voor het snelle geld. Al snel veroorzaken zijn drugsvrienden een schietpartij met politieagenten, en wordt Bradley in de cel gegooid.

Vechtersbaas Vince

Met zijn vechtervaring is Bradley een gewilde pion in de gevangenis. Zijn vijanden dwingen hem regelmatig geweld te gebruiken, waardoor de situatie in het celblok op scherp komt te staan.

Brawl in Cell Block 99 is geregisseerd door S. Craig Zahler, bekend van de horrorwestern Bone Tomahawk met Kurt Russel, David Arquette en Matthew Fox. Naast Vince Vaughn zijn er rollen weggelegd voor Jennifer Carpenter (Dexter) en… Don Johnson! Vince Vaughn is geen prototype zware jongen, maar Zahler cast vaker acteurs in minder voor de hand liggende rollen.

Wanneer Brawl in Cell Block 99 in Nederland te zien is, is nog niet bekend. In de Verenigde Staten is de première op 6 oktober.