Binnenkort verschijnt het vijfde seizoen Peaky Blinders op Netflix! In de nieuwste trailer zijn Thomas Shelby en zijn schimmige compagnons aan alle kanten omringd door vijanden.

In het vijfde seizoen krijgt de Peaky Blinders-bende, onder leiding van Thomas Shelby (Cillian Murphy), het aan de stok met de Schotse schurken van The Billy Boys. Deze bende werd gevormd door leden van de Britse Fascisten, en is bizar gewelddadig! Shelby is zelf natuurlijk ook geen lieverdje, en heeft al zijn listige streken nodig om de vandalen te vernietigen.

Article continues after the ad

 

Peaky Blinders Seizoen 5

Thomas Shelby lijkt in het vijfde seizoen wel érg dicht naar de fascistische politicus Oswald Mosley (Sam Claflin, The Hunger Games) te kruipen. Staan de Blinders op het punt hun platte pet in te wisselen voor een bruin hemd? Of is de sluwe Thomas bezig met een wraakactie?

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

"The 1930s, Mr Shelby, will belong to us." #PeakyBlinders

Een bericht gedeeld door Peaky Blinders (@peakyblindersofficial) op

 

Het vijfde seizoen van Peaky Blinders is al een tijd te volgen via BBC One, en loopt daar bijna af (23 september is daar de finale te zien). Vanaf 4 oktober keren de Blinders terug op Netflix. Daarmee is het verhaal van de criminele bende nog niet klaar. Schrijver Steven Knight zei vorig jaar dat ze zeker een zesde seizoen gaan maken en waarschijnlijk ook nog wel een zevende!