Het ‘true crime’-genre maakt momenteel een bloeiende periode door. Podcasts als Serial en shows als Making a Murderer deden veel stof opwaaien. Gruwelijke misdaden en rechterlijke dwalingen zijn een fascinerende combinatie, dat blijkt wel!

Article continues after the ad

Netflix’ Making a Murderer is een belangrijke vertegenwoordiger van het genre. De docuserie richtte zich op de mogelijk onterecht veroordeelde Steven Avery. Dat Avery geen frisse jongen was, was wel duidelijk, maar hij bleek ook een gemakkelijke zondebok.

Netflix komt dit jaar nog met een vervolg op de docuserie, maar kondigde vandaag ook een parodie aan. In deze hilarische trailer maken we kennis met Dylan Maxwell, alias de American Vandal. Een gewetenloze schurk heeft 27 auto’s van leraren beklad met piemels. Dylans obsessie met het kliederen van cartoonpenissen maakt hem verdachte nummer één!

American Vandal komt uit de koker van Tony Yacenda (Pillow Talking), Dan Perrault (Honest Trailers) en Dan Lagana (Zach Stone is gonna be Famous). In de trailer wordt de beklemmende stijl van serieuze documentaires bijzonder goed neergezet, zij het met meer geschilderde piemels. De rol van de halvegare Dylan wordt vertolkt door Youtube-komiek Jimmy Tatro.

De true crime-parodie bestaat uit acht afleveringen, die elk 30 minuten duren. Het lijkt ons onmogelijk om je gezicht in de plooi te houden, met zo veel meligheid.

Vanaf 15 september is American Vandal wereldwijd te zien op Netflix. Wij zijn alvast erg benieuwd of het ontbreken van getekende balharen Dylan vrijpleit.