Hulpdiensten zijn vaak als eerste ter plaatse bij misdrijven en ongevallen. De taferelen die zij meemaken trekken een zware wissel op de geüniformeerde mannen en vrouwen. De nieuwe FOX-dramaserie 9-1-1 volgt agenten, brandweermannen en paramedisch artsen die elke dag onder hoge druk moeten werken.

Article continues after the ad

De tegenstellingen die het zware werk van hulpdiensten met zich meebrengen, worden in de trailer alvast erg goed neergezet. Het ene moment proberen melige agenten een wurgslang knock-out te slaan, en even later zijn ze te laat om iemand te redden.

Veelbelovend

De hoofdrollen in 9-1-1 worden vertolkt door o.a. Golden Globe-winnares Angela Bassett (American Horror Story), Peter Krause (Six Feet Under), Connie Britton (American Horror Story) en Oliver Stark (Into The Badlands). De mannen en vrouwen in uniform proberen een normaal leven te combineren met extreem gespannen situaties op de werkvloer.

De bedenkers van 9-1-1, Ryan Murphy en Brad Falchuk, werkten eerder samen aan American Horror Story, Nip/Tuck en Glee. Lijkt ons een serie om in de gaten te houden! 

9-1-1 begint in januari 2018 op de Amerikaanse zender FOX. Hopelijk komt de serie rap op de Nederlandse FOX terecht.