Frasier

’s Werelds bekendste radiopsycholoog keert terug! De hitserie Frasier krijgt een nieuw seizoen.

Kelsey Grammer keert terug als de gekwelde Frasier Crane. Na zijn avonturen in Cheers verhuisde hij van Boston naar Seattle, en nam hij weer contact op met zijn vader en broer Niles. Als ‘intellectueel’ worstelt hij met zijn minder slimme collega’s bij de radio, de halfgare luisteraars die hem bellen, en probeert hij een nieuwe vriendin te vinden.

Frasier was een enorm geliefde serie, en werd overladen met Emmy’s. Kelsey Grammer liet de laatste tijd al doorschemeren dat hij Dr. Frasier Crane wel weer zou willen spelen, en sinds vandaag is het officieel!

Article continues after the ad

Het nieuwe seizoen Frasier verschijnt bij Paramount+, de vernieuwde streamingdienst van CBS. In het persbericht meldt Grammer: “Ik wil Paramount+ graag feliciteren met hun eerste stappen als streamingdienst. Ik ga met heel veel plezier werken aan een nieuw hoofdstuk in het leven van Frasier Crane."

Frasier: het vervolg

Op het moment is nog niet duidelijk of David Hyde Pierce (Niles), Peri Gilpin (Roz Doyle) en Jane Leeves (schoonmaakster Daphne) meedoen in de vernieuwde Frasier. John Mahoney, die Frasiers laagopgeleide maar behoorlijk wijze vader speelde, overleed helaas in 2018.

Volgens Grammer speelt de nieuwe Frasier zich niet af in Seattle. In de allerlaatste aflevering (2004) zagen we Frasier op het vliegtuig naar Chicago stappen, om de liefde van Charlotte te veroveren. “Het is afwachten hoe mensen erop zullen reageren. Het speelt zich niet af in Seattle, en Frasier is in de tussentijd ook veranderd. De zoektocht naar liefde speelt altijd een centrale rol in Frasier, en vanaf nu misschien ook de relatie met zijn zoon. Hopelijk wordt het een serie die de mensen willen zien.”

Wanneer de vernieuwde Frasier klaar is, is nog niet bekend: waarschijnlijk in de loop van 2022. Tegen die tijd hebben we ook duidelijkheid over de beschikbaarheid van Paramount+!