Gordon Ramsay is bezig met een televisieserie die zich afspeelt in een restaurant. De chefkok, die al vele realityprogramma's presenteerde, wil met zijn productiebedrijf ook andere genres van televisie gaan maken.

Article continues after the ad

FOX

Ramsay doet de uitspraken in een gesprek met Variety. "We zijn bezig met het ontwikkelen van een script." De kok laat daarnaast weten dat het Amerikaanse televisienetwerk FOX enthousiast is en wil optreden als medefinancier van de serie. "Het is een weer heel ander project om op poten te zetten en het opnemen van een pilotaflevering is erg belangrijk."

De 50-jarige Ramsay wil zijn persoonlijke ervaringen uit de restaurantwereld verwerken in de serie. "Ik ben in de hel geweest en ben nu weer terug. Ik wil graag gebruik maken van die ervaringen."

Duidelijk

De kok en presentator, die onder meer de realityseries Hell's Kitchen en Masterchef presenteerde, denkt dat zijn authenticiteit ervoor heeft gezorgd dat hij al twee decennia op televisie te zien is. "Ik ben altijd duidelijk geweest en noem alles bij de naam. Dat is waarom ik een hekel heb aan het woord 'tv-chef'. Ik ben een echt persoon die op televisie werkt. Ik beheers mijn ambacht en blijf altijd de grenzen opzoeken."

Vooralsnog is hij in Amerika ook weer te zien met een nieuwe reeks Hell’s Kitchen.