Een wedje leggen mét inzet neemt sowieso risico’s met zich mee. Of je nu wedt om een pot geld, of, laten we zeggen, een tattoo. Om dat laatste gingen Hollywoodacteurs Tom Hardy en Leonardo DiCaprio, die beiden schitterden in The Revenant, dit jaar de strijd aan.

Article continues after the ad

Welles, nietes

The Revenant was eerder dit jaar een grote kanshebber bij de Oscars. Dat Leonardo genomineerd zou worden voor zijn hoofdrol was zeker, maar of Tom een nominatie in de wacht zou slepen, was de vraag.

Eeuwige herinnering

De twee besloten te wedden: Leonardo was ervan overtuigd dat ook Tom kans zou gaan maken op een gouden beeldje, maar Tom was daar niet zo zeker van. Met als inzet ‘een door de winnaar gekozen tattoo voor de verliezer’ gingen ze de strijd met elkaar aan. 

Waar wilt u 'm hebben?

De verliezer werd Tom Hardy. Leonardo kreeg gelijk: ook zijn collega sleepte een nominatie in de wacht en dus mocht hij een permanent ‘plakplaatje’ uitkiezen voor Tom. “DiCaprio schreef - in echt een heel erg lelijk handschrift - 'Leo weet alles'", biecht Tom nu op aan NME.

'Verschrikkelijk'

De tattoo is nog niet gezet, maar Tom wil zich best aan zijn woord houden. “Maar dan moet hij het wel echt mooier opschrijven hoor. Hij zit er nog niet, omdat-ie verschrikkelijk is.”