Het tweede seizoen van Tom Hardy’s snoeiharde dramaserie Taboo is bevestigd. Het duurt nog even, maar dan heb je ook wat (bloederigs en gewelddadigs)!

Taboo is bedacht door schrijver Steven Knight (Eastern Promises, Peaky Blinders) en Tom Hardy zelf. De keiharde serie gaat over James Delaney (Hardy) die vanuit Zuid-Afrika terugkeert naar Engeland. De Britse Oost-Indische Compagnie heeft Delaney een enorme loer gedraaid, en Delaney zint op bloederige wraak.

Article continues after the ad

 

Normaal gesproken krijgen succesvolle series vrij snel een vervolg, en worden minder populaire verhalen snel afgekapt. Kort na het eerste seizoen (begin 2017) werd de tweede serie Taboo aangekondigd, maar daarna hoorden we slechts een oorverdovende stilte.

Taboo seizoen 2

Knight vertelde aan de Amerikaanse website Collider dat het tweede seizoen zo goed als geschreven is. Het vervolg van Taboo speelt zich volgens hem af in de Verenigde Staten; die ten tijde van de serie net onfhankelijk waren geworden van het Britse Rijk. Een geschikte plek voor Delaney; moeilijk bereikbaar voor zijn Britse vijanden, én met een wetteloze frontier om (gewelddadige) avonturen te beleven.

Waarom het allemaal zo lang duurde is niet duidelijk, maar Tom Hardy is de laatste tijd natuurlijk erg druk geweest met de Spider-Man-offshoot Venom… Daarnaast heeft de acteur dit jaar de hoofdrol in de biografische film Fonzo, over de legendarische gangster Al Capone.

Het werk aan de nieuwe Taboo, het tweede seizoen van drie, begint eind dit jaar, of begin volgend jaar. Waarschijnlijk zien we de eerste afleveringen dus op z’n vroegst eind 2020 op BBC One. Het eerste seizoen van Taboo is te volgen via Videoland.