De politieke intrige is bijna tastbaar is de nieuwe trailer van The Post. In Steven Spielbergs nieuwste film leggen Tom Hanks en Meryl Streep een enorm corruptieschandaal bloot.

Article continues after the ad

The Post vertelt het verhaal van journalist Ben Bradlee (Tom Hanks), die onderzoek doet naar een doofpotaffaire binnen de Amerikaanse regering. Uitgever van de Washington Post Kay Graham (Meryl Streep) ziet het belang van het schandaal, maar vreest dat de overheid The Post kapotprocedeert als de verhalen gepubliceerd worden.

De regering is niet van plan haar vuile was buiten te hangen, en dreigt verschillende mediabedrijven aan te klagen. Als zelfs de New York Times afhaakt, slaat de twijfel toe bij Graham. De krant is bedoeld om dit soort schandalen te onthullen, maar dan moet hij wel blijven bestaan!

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Pentagon Papers. De pagina’s van dit rapport stonden boordevol informatie over geheime (smerige) operaties in de Vietnam-oorlog. President Nixons pogingen om de informatie geheim te houden resulteerden in het Watergate-schandaal, dat hem de kop kostte.

Naast Hanks en Streep zijn o.a. Alison Brie (Mad Men), Carrie Coon (Fargo) en David Cross (Arrested Development) te zien. The Post is vanaf 1 februari te zien in Nederlandse bioscoop.