Tom Felton als Draco Malfoy

De kans op een échte Harry Potter-comeback is weer een stukje groter. Mochten er plannen gemaakt worden, dan is Tom Felton er in elk geval bij! De acteur die Draco Malfoy speelde zou dolgraag zijn toverstaf weer oppakken.

In een interview met People is Felton meteen enthousiast. “Of ik mijn haar zou blonderen om Draco Malfoy weer te spelen? Absoluut! Draco, of zijn vader Lucius, of zelfs Draco’s zoon als het nodig is. Elke kans om weer even een Malfoy te zijn pak ik aan! Mocht iemand anders de rol krijgen, dan denk ik waarschijnlijk: Wacht eens even! Ik ben best bezitterig over het personage.”

Felton speelde Harry’s aartsvijand Draco Malfoy in alle acht Harry Potter-films. Daarna had hij succes in o.a. Rise of the Planet of the Apes. Momenteel is hij te zien in de Nederlandse oorlogsfilm De Slag om de Schelde.

Article continues after the ad

 

Tijd voor een Harry Potter-comeback?

De filmreeks over de bijzondere tovenaarsleerling Harry Potter bestaat in 2021 20 jaar, maar de avonturen van Potter zijn populairder dan ooit. Voor Felton is dat een vreemde gedachte. “Laatst sprak ik even kort met Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint. Ik zei: het is 20 jaar geleden, beseffen jullie dat? Ze zien er nog steeds hetzelfde uit! We zijn nog steeds verrast dat de films zó populair zijn. Inmiddels voelen we ons wel een beetje oud door het twintigjarige jubileum.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Hoewel er wordt nagedacht over een Harry Potter-serie op het streamingplatform HBO Max, is nog onduidelijk of de oude garde daarin een rol zal spelen. Felton zou het graag doen, maar Daniel Radcliffe zei vorig jaar dat hij het hoofdstuk Harry Potter eigenlijk wel afgesloten heeft.

Voorlopig moeten we het dus doen met de spin-off-films van Fantastic Beasts. Het derde deel in die filmserie verschijnt in de zomer van 2022, na aardig wat controverse rond Johnny Depp en J.K. Rowling.