Allround good guy Tom Cruise gaat het slechte pad op als een hartelijke drugskoerier in de met kogels doorzeefde trailer van American Made. Kijken!

Actie, wapens, drugs, vrouwen

Tom heeft Hollywood inmiddels een beetje uitgespeeld. Geheim agent, sportmanager, archeoloog, sexgoeroe, luitenant, huurmoordenaar, straaljagerpiloot en nu dus ook drugssmokkelaar. Toch hoor je ons niet klagen, want een beetje Tom op het witte doek zorgt meestal voor prima vertier. American Made belooft precies dat. De trailer zit boordevol actie, wapens, drugs, geld, vrouwen en pissige Narcotraficantes. Bekijk 'm hierboven.

Barry Seal

De film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, gaat over piloot Barry Seal. Barry is een jolige vent die, ondanks zijn goede cijfers, nooit echt een succesvolle piloot is geworden. Hij vliegt dan ook voornamelijk binnenlandse vluchten. Wanneer hij wordt benaderd door de CIA, ziet Barry zijn kans schoon en begint hij voor veel geld smokkelwaar Zuid-Amerika binnen te vliegen. Van het een komt het ander en voor Barry er erg in heeft, transporteert hij kilo’s drugs de grens over voor Pablo Escobars Medellin kartel. 

Doug Liman

De film is geregisseerd door Doug Liman die je kent van The Bourne Identity, Mr. & Mrs. Smith, Jumper en The Edge of Tomorrow, ook met Tom Cruise. Verwacht dus naast de broodnodige actie een hoop subtiele humor. Behalve Cruise is Domhnall Gleeson te zien als de corrupte CIA-agent Monty Shafer en Sarah Wright als Barry’s vrouw Lucy Seal. Kortom: een box-office hitje in the making.

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.