Na een dikke dertig jaar afwezigheid jaagt Maverick binnenkort opnieuw over het witte doek. De opnames voor Top Gun 2 zijn officieel begonnen. Hollywoodveteraan Tom Cruise kondigde het nieuws aan via Facebook.

Article continues after the ad

Cool AF

‘Feel the need’, leest de foto: een verwijzing naar de iconische quote ‘I feel the need… the need for speed’ uit het origineel. Tom tuurt, Maverick-helm in de hand, naar een nietszeggende straaljager en is daarmee wat ons betreft de coolheid zelve. 

Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick zoals het vervolg op de straaljager-klassieker heet, werd afgelopen jaar plotsklaps aangekondigd door Cruise. De acteur kruipt weer in de huid van Maverick, maar wie zijn co-piloten zijn in dit testosteronverhaaltje is nog niet bekend.

Top Gun

In de klassieker uit 1986 spelen Tom Cruise en Val Kilmer straaljagerpiloten Pete 'Maverick' Mitchell en Tom 'Iceman' Kazanski. Ook Kilmer heeft interesse om terug te komen. De nieuwe film focust zich op het straaljagervliegen van nu. Het gebruik van drones, die in sommige opzichten straaljagers hebben vervangen, zal een grote rol spelen.