De Mission: Impossible-reeks heeft een reputatie hoog te houden als het aankomt op spectaculair stuntwerk. In deze video neemt Tom Cruise je mee achter de schermen!

Article continues after the ad

Waanzinnig

Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar Tom Cruise is alweer 55 jaar oud. Wie denkt dat de acteur het nu wat rustiger aandoet, zit er lelijk naast. Voor het nieuwste deel in de Mission: Impossible-reeks dreef Cruise zichzelf opnieuw tot het uiterste. Zo leerde hij in een jaar tijd een helikopter besturen om een aantal waanzinnige stunts uit te voeren!

Wolkenkrabber

“Dit heeft nog nooit iemand gedaan”, vertelt regisseur Christopher McQuarrie in een video die gisteren op de Twitter-pagina van Tom Cruise verscheen. Het is al moeilijk genoeg om een helikopter besturen, laat staan om er vervolgens halsbrekende toeren mee uit te halen. Voor Cruise, die voor de Mission: Impossible-reeks eerder aan een wolkenkrabber en een opstijgend vliegtuig hing, is het ‘just another day at the office’. Het resultaat mag er zijn: geen green screens of computereffecten, maar gewoon ouderwets levensgevaarlijk stuntwerk!

Mission: Impossible - Fallout verschijnt 2 augustus in de bioscopen.