Tom Cruise

Tom Cruise heeft besloten zijn drie gewonnen Golden Globes weer in te leveren. Hiermee steunt hij de Amerikaanse televisiezender NBC die de awardshow in 2022 niet uit wil zenden.

Dat meldt Deadline. De NBC vindt dat er een gebrek aan diversiteit is binnen de Golden Globes en de Hollywood Foreign Press Association. De HFPA bestaat uit zo’n 90 buitenlandse journalisten die werken in Californië. Zij stemmen elk jaar welke films en acteurs een Golden Globe winnen en daardoor hebben ze alle macht over het prijzenfestijn.

Ophef rond HFPA

Na de laatste ceremonie in februari, waar The Queen’s Gambit en The Crown flink wisten te winnen, was er veel ophef rond de HFPA. Er zouden te weinig journalisten van kleur binnen de organisatie zijn. Zelf zeggen ze dat te willen veranderen en daarom zoekt de HFPA nu naar gekleurde journalisten die niet alleen maar in Californië wonen, wat eerst wel een strenge voorwaarde was.

Article continues after the ad

Beeldjes inleveren

De zender wacht deze plannen af en hoopt de Golden Globes in 2023 wel weer uit te zenden. Het is nog niet bekend of een andere zender de ceremonie van volgend jaar oppakt. Tom Cruise levert in ieder geval zijn drie beeldjes in. Hij won er twee voor beste acteur voor zijn rollen in Born On The Fourth Of July en Jerry Maguire. En eentje voor beste ondersteunende acteur in Magnolia.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.