De familie Tokkie: jarenlang staat hun naam al synoniem aan asociaal gedrag en ongemanierde mensen. Nu willen ze terug op tv om hun naam te zuiveren.

Article continues after the ad

Boos

Shownieuws interviewde de familie Tokkie-Ruijmgaart. Die zijn op z’n zachtst gezegd boos. “Ik vind het heel erg dat mijn naam in de Dikke van Dale staat”, aldus ma Tokkie. Ook dochter Tokkie is niet te spreken over hun reputatie: “veel mensen denken dat wij ook tokkies zijn. We hebben grote problemen met de familie. Ze zeggen: ‘jullie hebben onze naam ten schande gemaakt’”. 

Tokkie

In 2003 kwam de familie in opspraak door een uit de hand gelopen burenruzie. SBS6 en IKON maakten daarna programma’s over het gezin. SBS koos destijds voor de programmanaam Tokkies. Niet veel later werd deze term in de Dikke van Dale opgenomen als synoniem voor asociale personen. In 2009 eiste de familie 50.000 euro schade van het woordenboek. 

Comeback

De familie Tokkie wil nu weer terug op tv om hun naam te zuiveren. Ook lieten ze doorschemeren een single te willen maken. Of er al zenders geïnteresseerd zijn in de familie is nog niet bekend. Kijk het interview hierboven.