We vertelden je eerder al dat André Hazes vandaag jarig zou zijn geweest. Zodoende deelde zijn familie bijvoorbeeld al wat oude foto’s op Instagram. Dat ook de rest van Nederland stilstaat bij de geboortedag van de zanger blijkt wel uit het feit dat er vanochtend een levensgroot Lego-standbeeld op de Dam is geplaatst!

André Hazes zou vandaag 69 zijn geworden

In alle vroegte werd vanochtend een bijzonder kunstwerk op de Dam geplaatst. Het gaat om een levensgrote Lego-versie van André Hazes, gehuld in een zwart pak, met een iconische zonnebril, hoed en gouden ketting. Het beeld is geplaatst ter ere van de verjaardag van André senior, die vandaag 69 jaar zou zijn geworden.

André Hazes als Lego-standbeeld op de Dam

Op de Gelderlander lezen we dat het ontwerp van het Lego-beeld van de hand is van kunstenaar Streetart Frankey, de artiestennaam van Frank de Ruwe. Het beeld is gemaakt door Dutch Deco Finish. Medewerker Remon van Zoggel vertelt dat er meteen een tram stopte toen ze het Lego-beeld van André neerzetten. De chauffeuse wilde namelijk foto’s maken! Ook de reacties op Instagram zijn overweldigend positief. Mensen vinden het Lego-standbeeld van André Hazes enorm tof.

Article continues after the ad

Wil je ook een kijkje nemen? Wacht dan niet te lang! Hoe lang het standbeeld blijft staan is namelijk nog onduidelijk.

 

Gelukkig was er de laatste tijd meer leuk nieuws over de familie-Hazes te melden. Zo vertelden we je laatst al over de zoontjes van André junior en Roxeanne die samen speelden! Daarnaast doet Rachel eveneens erg haar best om een verzoening met haar kinderen te bewerkstelligen.