Iedereen moet ergens beginnen! Je favoriete acteurs zijn wat dat betreft geen uitzondering. Sommigen van hen herken je zo'n 20 á 30 jaar na de start van hun carrière niet meer terug. Wij hebben de 10 (eigenlijk 11) opmerkelijkste voor je op een rij gezet!

Jason Momoa

Baywatch (1999-2001)

Lang voordat Jason Momoa op paarden zat, water zijn bitch maakte en met bijlen smeet, waren hij en zijn glasharde sixpack te zien in Baywatch. Zonder die gitzwarte manen herken je 'm nauwelijks terug. 

Jeremy Renner

Senior Trip (1995)

Is het Brendan Fraser? Een poor-mans Brad Pitt? Geen van dat alles. Het is Jeremy 'Hawkeye' Renner, inclusief botergeile 90s-coupe. Je ziet 'm hier in het extreem vergeetbare Senior Trip.

Tom Hardy

Star Trek: Nemesis (2002)

Toen hete Hardy nog zijn kin schoor en gains liever links liet liggen, werd 'ie gecast in Star Trek: Nemesis. Een weinig memorabele film met dito schurkenrol voor Tom. 

Matthew Perry & Christina Applegate

Dance 'Til Dawn (1988)

In de 90s schreven Matthew Perry en Christina Applegate twee succesvolle sitcoms op hun cv: Friends and Married With Children. Een paar jaar eerder deelden ze het witte doek met Dance 'Til Dawn. Dertien in een dozijn film, maar broedplaats voor talent: ook Alyssa Milano brak er meer door.

Jason Bateman

Het kleine huis op de prairie

Jason Bateman, tegenwoordig veelal een comedyacteur (en Ozark-ster), was als 12-jarig jochie te zien in Het Kleine Huis op de Prairie. Je weet wel, die iconische serie die je moeder vroeg keek. 

Freddie Highmore

Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Voor dat 'ie patientjes oplapte in het Bonaventure ziekenhuis, was Freddie Highmore te zien als Charlie in Charlie and the Chocolate Factory.

Christian Bale

Empire of the Sun (1987)

Christian Bale gaat al geruime tijd mee. Getuige zijn rolletje in Spielberg-epic Empire of the Sun

Robin Wright

The Princess Bride (1987)

Ook Robin Wright verruilde blijdschap voor een resting bitchface in House of Cards. Hier zie je haar in The Princess Bride. Inmiddels uitgegroeid tot een heuse cultklassieker.

Mel Gibson

Mad Max (1979)

Rara wie is deze boy? Hij staat z'n mannetje voor en achter de camera en laat er soms wat verontrustende ideeën op na. We hebben het natuurlijk over Melly Mel Gibson. In 1979 brak 'ie door als Mad Max in de gelijknamige film. Inmiddels heeft Tom Hardy (met gains!!!) het stokje overgenomen. 

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.