Iedereen moet ergens beginnen! Je favoriete acteurs zijn wat dat betreft geen uitzondering. Sommigen van hen herken je zo'n 20 á 30 jaar na de start van hun carrière niet meer terug. Wij hebben de 10 (eigenlijk 11) opmerkelijkste voor je op een rij gezet!

More content below the advertising

Jason Momoa

Baywatch (1999-2001)

Lang voordat Jason Momoa op paarden zat, water zijn bitch maakte en met bijlen smeet, waren hij en zijn glasharde sixpack te zien in Baywatch. Zonder die gitzwarte manen herken je 'm nauwelijks terug. 

Jeremy Renner

Senior Trip (1995)

Is het Brendan Fraser? Een poor-mans Brad Pitt? Geen van dat alles. Het is Jeremy 'Hawkeye' Renner, inclusief botergeile 90s-coupe. Je ziet 'm hier in het extreem vergeetbare Senior Trip.

Tom Hardy

Star Trek: Nemesis (2002)

Toen hete Hardy nog zijn kin schoor en gains liever links liet liggen, werd 'ie gecast in Star Trek: Nemesis. Een weinig memorabele film met dito schurkenrol voor Tom. 

Matthew Perry & Christina Applegate

Dance 'Til Dawn (1988)

In de 90s schreven Matthew Perry en Christina Applegate twee succesvolle sitcoms op hun cv: Friends and Married With Children. Een paar jaar eerder deelden ze het witte doek met Dance 'Til Dawn. Dertien in een dozijn film, maar broedplaats voor talent: ook Alyssa Milano brak er meer door.

Jason Bateman

Het kleine huis op de prairie

Jason Bateman, tegenwoordig veelal een comedyacteur (en Ozark-ster), was als 12-jarig jochie te zien in Het Kleine Huis op de Prairie. Je weet wel, die iconische serie die je moeder vroeg keek. 

Freddie Highmore

Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Voor dat 'ie patientjes oplapte in het Bonaventure ziekenhuis, was Freddie Highmore te zien als Charlie in Charlie and the Chocolate Factory.

Christian Bale

Empire of the Sun (1987)

Christian Bale gaat al geruime tijd mee. Getuige zijn rolletje in Spielberg-epic Empire of the Sun

Robin Wright

The Princess Bride (1987)

Ook Robin Wright verruilde blijdschap voor een resting bitchface in House of Cards. Hier zie je haar in The Princess Bride. Inmiddels uitgegroeid tot een heuse cultklassieker.

Mel Gibson

Mad Max (1979)

Rara wie is deze boy? Hij staat z'n mannetje voor en achter de camera en laat er soms wat verontrustende ideeën op na. We hebben het natuurlijk over Melly Mel Gibson. In 1979 brak 'ie door als Mad Max in de gelijknamige film. Inmiddels heeft Tom Hardy (met gains!!!) het stokje overgenomen. 

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.