Iedereen moet ergens beginnen! Je favoriete acteurs zijn wat dat betreft geen uitzondering. Sommigen van hen herken je zo'n 20 á 30 jaar na de start van hun carrière niet meer terug. Wij hebben de 10 (eigenlijk 11) opmerkelijkste voor je op een rij gezet!

Article continues after the ad

Jason Momoa

Baywatch (1999-2001)

Lang voordat Jason Momoa op paarden zat, water zijn bitch maakte en met bijlen smeet, waren hij en zijn glasharde sixpack te zien in Baywatch. Zonder die gitzwarte manen herken je 'm nauwelijks terug. 

Jeremy Renner

Senior Trip (1995)

Is het Brendan Fraser? Een poor-mans Brad Pitt? Geen van dat alles. Het is Jeremy 'Hawkeye' Renner, inclusief botergeile 90s-coupe. Je ziet 'm hier in het extreem vergeetbare Senior Trip.

Tom Hardy

Star Trek: Nemesis (2002)

Toen hete Hardy nog zijn kin schoor en gains liever links liet liggen, werd 'ie gecast in Star Trek: Nemesis. Een weinig memorabele film met dito schurkenrol voor Tom. 

Matthew Perry & Christina Applegate

Dance 'Til Dawn (1988)

In de 90s schreven Matthew Perry en Christina Applegate twee succesvolle sitcoms op hun cv: Friends and Married With Children. Een paar jaar eerder deelden ze het witte doek met Dance 'Til Dawn. Dertien in een dozijn film, maar broedplaats voor talent: ook Alyssa Milano brak er meer door.

Jason Bateman

Het kleine huis op de prairie

Jason Bateman, tegenwoordig veelal een comedyacteur (en Ozark-ster), was als 12-jarig jochie te zien in Het Kleine Huis op de Prairie. Je weet wel, die iconische serie die je moeder vroeg keek. 

Freddie Highmore

Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Voor dat 'ie patientjes oplapte in het Bonaventure ziekenhuis, was Freddie Highmore te zien als Charlie in Charlie and the Chocolate Factory.

Christian Bale

Empire of the Sun (1987)

Christian Bale gaat al geruime tijd mee. Getuige zijn rolletje in Spielberg-epic Empire of the Sun

Robin Wright

The Princess Bride (1987)

Ook Robin Wright verruilde blijdschap voor een resting bitchface in House of Cards. Hier zie je haar in The Princess Bride. Inmiddels uitgegroeid tot een heuse cultklassieker.

Mel Gibson

Mad Max (1979)

Rara wie is deze boy? Hij staat z'n mannetje voor en achter de camera en laat er soms wat verontrustende ideeën op na. We hebben het natuurlijk over Melly Mel Gibson. In 1979 brak 'ie door als Mad Max in de gelijknamige film. Inmiddels heeft Tom Hardy (met gains!!!) het stokje overgenomen.