Iedereen kan opgelucht ademhalen! Er kómt een nieuw seizoen van Boer Zoekt Vrouw, alleen is nog niet bekend wanneer precies. KRO-NCRV meldde dit aan Metro. Vorige week leek het voortbestaan van het programma op losse schroeven te staan, na een interview met Yvon Jaspers in Story.

Article continues after the ad

Paniek!

Story schreef dat de NPO bezig was met een aantal Boer Zoekt Vrouw-specials, maar geen plannen had voor een nieuw seizoen. Tegenover Metro verklaarde KRO-NCRV dat er weliswaar nog geen concrete data zijn geprikt, maar dat men in 2018 op z’n minst de nieuwe kandidaten wil voorstellen.

Volgens de omroep zit er altijd enige tijd tussen de BZV-seizoenen, omdat het programma door de opzet nu eenmaal veel tijd kost om te maken.

Boer Zoekt Vrouw is één van de succesvolste programma’s op de Nederlandse televisie. Tijdens het afgelopen seizoen leefden ongeveer 5 miljoen mensen elke week mee met de romantische agrariërs.

Behoorlijk wat fans schrokken van het nieuws, maar Yvon Jaspers vond de rust schijnbaar wel even prima. Ze richt zich de komende tijd op ‘De Keukentafel van het Noorden’: een kookboek met Scandinavische gebakjes. Mocht het toch niets meer worden met de boeren, dan kan ze altijd nog Banketbakker Zoekt Vrouw proberen.