De Making a Murderer-zaak krijgt een nieuwe wending! In deze Netflix-documentaire werd de moord op Teresa Halbach besproken. Op dit moment zitten Steven Avery en Brendan Dassey vast voor haar moord. Volgens Newsweek heeft iemand anders nu echter bekend de moord te hebben gepleegd!

Article continues after the ad

Nieuw bewijs in Making A Murderer-zaak?

De makers van de met Emmy’s overladen docu’s Making a Murderer en Making a Murderer: Part 2 werken op dit moment aan de opvolger Convicting a Murderer. Regisseur Shawn Rech zegt dat zij tijdens hun research een enorme hoeveelheid bewijsmateriaal hebben gevonden, “dat hen naar de waarheid leidt". Onder dat bewijsmateriaal bevindt zich ook een gesprek met een man die reeds gevangen zit in Wisconsin. Deze man zou de moord Teresa Halbach (op band!) bekend hebben. Mocht hij de waarheid spreken, dan gloort er natuurlijk hoop voor hoofdverdachte Steven Avery en zijn neefje Brendan Dassey! Zij zitten nu (levenslang) gevangen voor de moord op Halbach.

Steven Avery weer onterecht gevangen gezet?

Het eerste seizoen van Making a Murderer verscheen in 2015 op Netflix. De serie vertelt over de zaak rond de in 2005 vermoorde Teresa Halbach. Steven Avery zat eerder achttien jaar ten onrechte vast voor een verkrachting. Hij klaagde de politie aan, maar werd terwijl de procedures nog liepen, opgepakt voor de moord op Halbach. Mogelijk is hij nu dus voor de tweede keer ten onrechte veroordeeld... Zijn verstandelijk beperkte neefje Brendan Dassey werd medeplichtig aan de moord bevonden.

De autoriteiten in Wisconsin willen nog niet ingaan op de bekentenis van de man. Zij willen eerst zelf een volledige verklaring van hem hebben. Ongetwijfeld wordt vervolgd!

Convicting a Murderer wordt op een nog onbekend moment weer op Netflix verwacht.