Jammer, de droom is over voor fans van Bassie en Adriaan. In Vlaardingen zou een pretpark met het circusstel als thema komen maar helaas pindakaas, het plan gaat toch niet door. Allememaggies wat vervelend nou. 

Article continues after the ad

Toch maar woningen

De lokale politieke partij ONS Vlaardingen zag in een lap grond de perfecte lokatie voor een Bassie en Adriaan pretpark. De gemeente en bouwbedrijf Heijmans hadden andere plannen met het perceel: daar komen nu een paar honderd woningen.
Superguide hield nauwlettend in de gaten of dat pretpark er inderdaad zou komen, met natuurlijk de officiële opening met DE echte Bassie en Adriaan. Wat dat betreft moesten ze trouwens nog tempo maken, want het gaat niet al te best met de broers. Aad kreeg kanker en heeft de rust opgezocht in Spanje, en Bas woont inmiddels in een aangepaste woning in Vlaardingen. Hij liet laatst weten zijn euthanasiepapieren te hebben getekend. Dus er was wat haast bij. Bas en Aad waren overigens niet geïnformeerd over, of betrokken bij de plannen, tenminste, niet eerder dan heel Nederland. Maar ze vonden het wel een leuk idee. 

Dé Bassie en Adriaan-stad

In november kwam ONS Vlaardingen met het plan voor het park. Ze hadden het helemaal uitgedacht en zeiden: “Het belangrijkste is een goed thema, en dat hebben we'', aldus raadslid en selfmade expert Tim Thiel tegen De Telegraaf. Ja, daar sprak iemand met visie. "Je maakt een paar poppen geïnspireerd op de tekeningen uit de stripboeken van Bassie en Adriaan", zei hij ook nog. Maar, hij had ook een stevig, goed gefundeerd plan voor wat er dan in dat park moest komen te staan: "In België tik je wat goedkope attracties op de kop.''
Echt, het klonk supergoed. ONS Vlaardingen, de grootste partij van de stad overigens, wilde met het Bassie en Adriaan pretpark Vlaardingen de nieuwe hotspot maken. Een Bassie en Adriaan-pretpark zou de stad volgens de lokale partij ''in één keer op de kaart'' zetten.

Zonde hoor

Wij van Superguide verheugden ons vooral op de verre toekomst van zo'n park. Je weet wel, wanneer de boel gesloten is door een akkefietje met een attractie die niet helemaal goed functioneerde (want gekocht op een rommelmarkt in België). Want alsdde klimop er overheen begint te groeien... niets mooier dan een spook-pretpark. Hier een paar van die pareltjes.