Het is allesbehalve zeker of er een derde seizoen van True Detective komt, maar de kans zit er nog wel in. De schrijver van de eerste twee seizoenen is alleen niet beschikbaar.

Nic Pizzolatto heeft het op dit moment te druk om te schrijven voor True Detective. Dit vertelde Casey Bloys van HBO, de zender waarop de serie te zien was. "Ik weet niet of we de juiste hoek al hebben voor het derde seizoen”, vertelt hij aan Deadline. Het tweede seizoen van de serie viel, vooral in vergelijking met het eerste, nogal tegen. Hierdoor gingen er geruchten of een derde seizoen überhaupt een optie was.

De wens is er namelijk wel. "Het idee voor een derde seizoen is nog niet dood. We hopen op een er natuurlijk wel op. Het is een hele waardevolle televisiereeks voor HBO.” Bloys vertelde ook dat als er een derde seizoen komt, Pizzolatto wel bij de serie betrokken blijft en het overzicht op andere schrijvers zou houden.

Article continues after the ad

Het eerste seizoen van True Detective kreeg lovende kritieken. Matthew McConaughey en Woody Harrelson speelden toen de hoordrollen van Rust en Marty die de moordenaar van een prostituee moeten zien te vinden. Het tweede seizoen van de serie, ditmaal met Colin Farrell en Vince Vaughn deed het aanzienlijk minder goed.

Bekijk hierboven de trailer van True Detective seizoen 1.