Star Wars heeft een paar elementen die fans tot op het bot verdelen! Denk aan de pluizige Ewoks uit Return Of The Jedi, of Jar Jar Binks. De Porgs uit The Last Jedi lijkt hetzelfde lot beschoren, zo vertelde de cast bij Jimmy Kimmel!

Article continues after the ad

Regisseur Rian Johnson werd door Kimmel flink aan de tand gevoeld over de nieuwe Star Wars-film. Al snel kwam het gesprek op de controversiële hamsters. Willen we ze knuffelen of ondersteboven slaan? Volgens Johnson was de stemming op de set ongeveer 50/50.

Finn haat Porgs

Oscar Isaac (Poe Dameron) is groot voorstander van de fuzzy beestjes, en Andy Serkis was een beetje teleurgesteld dat hij geen miniatuurpakje kreeg om de Porgs te spelen!

Mark Hamill (Luke Skywalker) lijkt ook niet helemaal blij met de toevoeging, maar heeft als argument dat de Porgs leuk zijn voor kinderen. John Boyega (Finn) is, als enige van de cast, uitgesproken tegenstander van de wezentjes. Hij werd kriegel van al die kleine beestjes aan boord van de Millennium Falcon.

Rian Johnson moest het antwoord schuldig blijven op een scherpe vraag van Kimmel. ‘Je had wel ruimte in The Last Jedi voor een stel knuffeldieren, maar niet voor Lando Calrissian?’

Het hele item met de cast van Star Wars: The Last Jedi zie je hieronder!

Star Wars: The Last Jedi draait vanaf 13 december in de bioscoop.