Keanu Reeves in The Matrix

Hoe zit het nu met die nieuwe Matrix-film? De titel is per ongeluk gelekt, waardoor we stiekem al wat meer weten!

Een visagiste die aan The Matrix 4 werkte kreeg van de productie een speciaal cadeautje, als bedankje. Ze plaatste een foto op Instagram, waarop het bedankkaartje te zien was. Een gedeelte van de boodschap was te lezen: “… in deze lastige tijden voor het werk aan Matrix Resurrections.”

‘Resurrection’ betekent ‘wederopstanding’, dus het lijkt er sterk op dat Neo (Keanu Reeves) en Trinity (Carrie-Anne Moss) opnieuw tot leven worden gewekt. Neo offerde zichzelf in The Matrix Revolutions op als een soort ‘computer-Jezus’ om de mensheid te redden, dus in die zin staan we er niet van te kijken dat hij weer terugkeert.

Article continues after the ad

The Matrix Resurrections

Als de titel écht klopt, dan is sowieso duidelijk dat The Matrix 4 een sequel is, en geen prequel zoals sommige fans dachten. Laurence Fishburne en Hugo Weaving werden niet eens benaderd voor een rol in de film, dus het lijkt erop dat Resurrections zich niet meteen na Revolutions afspeelt.

In plaats van Fishburne en Weaving zien we een paar andere interessante gezichten. We weten dat Yahya Abdul-Mateen II in de film verschijnt, samen met Jada Pinkett-Smith, Neil Patrick Harris, Priyanka Chopra, Jessica Henwick én Jonathan Groff.

The Matrix Resurrections staat gepland voor een release in december 2021.